SONG

Half maart 2020 werd de lockdown als gevolg van de Corona-uitbraak bekend gemaakt. 

Voor ons als podiumkunstenaars betekende dat in eerste plaats het wegvallen van opdrachten. Het gemis om samen muziek te maken was enorm. Samen zingen, repeteren, optreden, met elkaar of met de koren waaraan Karlijn en Toos als koorleiders verbonden zijn.

We kwamen op het idee een lied te schrijven, over deze bizarre periode van angst, ziekte en dood enerzijds en verstilling en rust anderzijds. Een lied waar iedereen zich zou kunnen herkennen. Met als droom dit lied ooit, ter nagedachtenis aan de periode, met zoveel mogelijk mensen samen live te kunnen zingen.

Samen schrijven kon namelijk wel, alle drie vanuit ons eigen huis. Zo ontstond tijdens vele Skype-sessies tussen Zaventem en Zwolle ons lied:

‘Tot Het Vuur Is geblust’

Het lied is af, ingespeeld door drummer Bouke van Olst en Pieter Althuis, opgenomen op De verhalenboot Zwolle, gemixt en uitgebracht. Op weg naar de volgende droom: Samen zingen tijdens en na de Corona-crisis. 

Terwijl de maatregelen nu langzaam worden versoepeld en de 1,5 meter samenleving vorm krijgt, moeten koren nog even wachten met samenkomen. Door ons lied ook in verschillende koorarrangementen aan te bieden, hopen we dat koren tijdens deze crisis over deze crisis kunnen zingen, om hier kracht en herkenning uit te kunnen putten én om dit ooit samen te kunnen zingen.

Omdat muziek verbindt, communiceert en raakt. Maar vooral omdat zingen gelukkig maakt!

AANMELDEN

 KORENACTIES

Wil je op de hoogte blijven van onze koren-acties rondom het lied 'Tot het vuur is geblust', met je koor meezingen of als individu?

Meld je dan aan!

Wij zullen je informeren over leuke activiteiten.

SW%252520logo_edited_edited_edited.png
AANMELDEN

BLADMUZIEK

We dagen zoveel mogelijk koren, zangers en zangeressen uit dit lied in te studeren en te zingen, zodat we dit, ooit wanneer het weer mag, samen ter nagedachtenis aan deze crisis live kunnen uitvoeren! The Snowwhites onderzoeken momenteel de mogelijkheden voor een gelegenheid en locatie om hier een groot zangevenement voor te organiseren. ​

We hebben een speciaal koorarrangement geschreven, uit te voeren in verschillende settingen van SMA tot SMATB.

Ook hebben we ingezongen partijen gemaakt. Zodat iedereen dit thuis nu al kan zingen.

Op deze site kan je bladmuziek, ingezongen mp3's en een orkestband bestellen. Druk op de knop bestellen en een menu met verschillende opties zal verschijnen

bestellen

TOT HET VUUR IS GEBLUST

LOckdown Song