11392997_836032046473162_379073507605002

Karlijn kunnen

Karlijn…

... zingt, schrijft, geeft zangles, dirigeert en arrangeert.

Karlijn studeerde zang lichte muziek aan het Conservatorium en volgde Performance & Songwriting aan het Berklee College of Music. Voor haar bijzondere podiumpresentatie ontving ze het Margit Widlund Stipendium.

Als zangeres is Karlijn verbonden geweest aan o.a. Glamourama, Holland Showband en Casino Royale. Ze zong in diverse coverbands en ook als artiestenbegeleider bij Edsilia Rombley, Anita Meyer en Angela Groothuizen. Jarenlang was Karlijn backing vocalist bij volkszanger Frans Bauer. 

Ze was te horen op o.a. de eerste plaat van de bekende Zwolse rapformatie Opgezwolle en op de cd van de Scheepsjongens van de Bontekoe. Ook zong ze verschillende CD’s met kinderliedjes in voor Bennie Vreden Produkties en Ron Boshart. Ze trad op en schreef mee aan het muziek-poëzie programma ‘Stop de Tijd’ met Jazzwise & Friends.

Karlijn trad op als singer/songwriter met haar eigen band waarmee ze haar  single 'Watch Me' en 'Outta Control' uitbracht.

Over vocal group New valleysingers heeft ze de muzikale en creatieve leiding. Ook dirigeert ze Popkoor Vocalicious.

Tot slot heeft Karlijn aan huis haar eigen zangstudio, geeft ze zangles, stemcoaching en zangworkshops en arrangeert ze muziek voor koren.

Meer weten over Karlijn:

www.karlijnkunnen.nl

https://www.facebook.com/karlijn.kunnen

BANDLEDEN

TOOS LIGTENBERG

Toos…

... zingt, schrijft, speelt piano, acteert, presenteert, maakt theater en cabaret, vertelt en dirigeert. Van zingende smurfin als kleuter tot een dronken barones die een opera van Wagner zingt in een theaterspektakel, zingen en spelen op een podium is wat Toos altijd is bijven doen.

Toos is eigenaresse van de Lichte Kwelling Theater.

Ze speelde o.a. in Groote Markt 30, regiocomedy van RTV-Oost, De Wilde Deerne, theaterspektakel van De Zwolse Stadsproductie, in diverse op-maat voorstellingen en schreef eigen voorstellingen als Duizend Tinten Wit, Applaus voor het Klokhuis en De Neuzin. Deze laatste samen met Snowwhite-collega Liesje.

Als zangeres is Toos verbonden geweest  aan de rock-soulformatie de Backcorner Boogieband, die optrad op o.a. Paaspop, Zwarte Cross, De Wereld Draait Door en 3Fm. Ook zong ze in diverse tribute-projecten, theatervoorstellingen en duo Appelo&Ligtenberg.

Toos leidt dameskoor Koor Con Sola en rockkoor De Koorillaz.

Ze schrijft songs op maat voor o.a. organisaties en scholen geeft zangworkshops aan grote groepen mensen. 

Meer weten over Toos:

www.delichtekwelling.nl   

www.toosligtenberg.com

 
 

Elisabeth Daniel

Liesje...

... zingt, schrijft, speelt, vertelt en coacht.

Liesje is de veelzijdige Vlaamse in de band.

Ze is singer-songwriter Elisabeth Daniel en zangeres en topline writer bij electronica duo Prospectif. In 2015 bracht ze haar EP “I Come to You” uit en trad ze op op verschillende gelegenheden, Nederlandse en Belgische podia en festivals als Zwolle Unlimited, het Wereldberoemde Verhalenfestival en Muziek Bij De Buren.

Ze vertelt ook af en toe verhalen, waaronder ook De Neuzin, een muzikale vertelvoorstelling die ze samen met Toos maakte en samen met Toos en Reinder van Raalte speelde op Zwolle Unlimited.

In 2018 was ze te zien als De Vlaamse Stewardess in theaterspektakel De Wilde Deerne van De Zwolse Stadsproductie. Naast zingen, spelen en schrijven, werkt Liesje als vrijwilliger bij Cherut Belgium als outreach werker bij sekswerkers in Antwerpen. In 2020 startte ze haar eigen coachingpraktijk en is ze naast singer-songwriter Elisabeth Daniel, Prospectif en Snowwhite te boeken als coach.

Meer weten over Liesje:

www.prospectif.rocks https://www.facebook.com/elisabethdanielmusic/ 

Allard Gosens: Gitaar
Attachment-1.jpeg

Een gitaar, een banjo, een mandoline, "alles dat snaart heeft mijn interesse". Zijn passie voor snaren maakt Allard dan ook tot een veelzijdige musicus op verschillende instrumenten. Na zijn studie aan het conservatorium opende zich volgens hem 'een wereld aan muzikale belevenissen'. Hij leverde bijdrages aan muzikale projecten en muziektheater: Vrouw Holland, Bert Visscher en Iris Kroes, een greep uit de vele voorbeelden. Ook speelde Allard bij het Noordpool Orkest, waarmee hij zijn muzikale bijdrage leverde aan albums van o.a. Radiohead en Vasalis. Allard begeleidde in dit orkest Paul Van Vliet, The Ashton Brothers en Ed Kowalcyk op tournees door Nederland. Naast zijn rol als begeleider, schrijft Allard liedjes en levert hij bijdrages aan producties van diverse songwriters. Van bluegrass tot jazz en van rock tot klassiek, Allard is de onmisbare smaak- en sfeermaker op snaren als gitarist van The Snowwhites.

Meer weten over Allard:

www.allardgosens.nl

doemaar1.jpg

Toen Pieter als kleine jongen een gitaar kreeg van zijn muzikale ouders, stemde hij die zo laag dat deze een donkere 'bass-sound' kreeg. Van nummers uit hitlijsten van toen zocht hij de baslijnen uit en probeerde deze te spelen op zijn eigenhandig tot bas omgebouwde klassieke gitaar. En dat is hij eigenlijk altijd blijven doen. Maar dan op een echte bas. 

Pieter studeerde aan het conservatorium van Artez en studeerde in 1998 af tot Docerend Musicus en in 2000 met een master Uitvoerend Musicus Popmuziek en Jazz. In zijn thuisstudio speelde Pieter baspartijen in voor onder meer Henk Westbroek, Productiehuis Albert Verlinde, Wolter Kroes en Zosja. Als sessiemuzikant begeleidde hij o.a. Trijntje Oosterhuis, Louis van Dijk, Karin Bloemen, Edsillia Rombley en Ernst Daniel Smit, slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst artiesten. The Snowwhites zijn blij aan dit rijtje te mogen worden toegevoegd. Niet alleen is begeleid worden door Pieter op bas een feestje, ook als performer is hij een feest om naar te kijken.

Pieter althuis: bas
bouke van Olst: drums

Al op jonge leeftijd speelde Bouke in verschillende bands en kon hij verschillende muziekstijlen uit zijn drumstok toveren: rock, bigband, reggae, pop, blues.. Dat Bouke dan ook voor een muziekstudie koos, verwonderde niemand. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en later Zwolle, terwijl hij tegelijkertijd door Europa toerde met de Amerikaanse formatie Sister Sledge. In diezelfde periode drumt hij bij Coverband Balance. Ook na zijn studie begeleid Bouke veel bekende en minder bekende artiesten: Xander de Buisonje, Alle B, Edsillia Rombley, Guus Meeuwis, The Tramps, Birgit Lewis, Bertolf en Big Black And Beautifull. Vier jaar lang speelde Bouke in de formatie Elles Springs. Hij had bijdrages aan andere projecten en aan zgn. clinic-tours voor diverse drummerken in Nederland en België. Op dit moment is Bouke huisdrummer bij J'aime La Vie en speelt hij in de blues formatie Flavium en The Snowwhites. Reden voor dit muzikale huwelijk, is dat de drie zangeressen allemaal gevallen zijn voor zijn steady bijdrage als drummer, zijn vermogen om te schakelen tussen stijlen, grooves en genres én zijn aanstekelijke lach.